Játék típusok

Menetrend szerinti játék

Akit egyszer a mozdony füstje megcsap, az egy életre beleszeret a csihogó, huhogó vasúti modellekbe. A vonzalmat mi tökéletesen megértjük, hiszen itt technika és mechanika, fém és ész találkozik össze, a vasutat irányítani komoly logisztikai feladat. A Menetrend szerinti játékkal ezt az élményt próbálhatják ki kicsik és nagyok, fiúk és lányok – kortól és nemtől függetlenül mindenkinek hatalmas élmény lesz a vasút mozgatóinak szerepébe bújni.

A játék során egy előre megírt menetrendet követünk, melyben számos megoldandó feladat van. Létszámtól függően akár 4 mozdonyvezető és 2 forgalmi szolgálattevő tud együtt játszani. Mindenki külön menetrendet és feladatlistát kap, amit együtt, csapatban oldhattok meg.

A mozdonyvezetők a vonatok irányát, sebességét, motorhangját, dudáját vezérlik, míg a forgalmi szolgálattevők a vágányutakat állítják egy egyszerűen kezelhető tabletről, hangos utastájékoztatásokat játszanak le, valamint a mozdonyvezetőkkel közösen változatos rakodási és tolatási feladatokat oldanak meg.

Mindezt időre, hiszen a Vezetőállásban az időszámítás modellidőben történik ami ötször gyorsabban pereg mint a valódi óra. Vajon sikerül a csapatnak együtt, késések és balesetek nélkül lejátszani a menetrendet? Tegyétek próbára magatokat!

Fiúk és lányok, kicsik és nagyok egyaránt nagyon szokták élvezni. Ajánlott minimum korhatár 6 év. Kiváló kikapcsolódás családoknak, baráti társaságoknak, pároknak, munkatársaknak csapatépítőként. Egyszerre 1-6 fő játszhat együtt a terepasztalon.

Privát / Családi játék

Béreld ki magadnak vagy barátaidnak, családodnak a Vezetőállás terepasztalát és szerelvényeit egy önálló játékra. Futtasd meg saját modelljeidet ha szeretnéd (H0 dcc)! Kifejezetten ajánlott FREMO-s társaságoknak, családoknak, baráti társaságoknak vagy olyanoknak, akik nem szeretnének másokkal együtt játszani, hanem egy-két órát önállóan játszanának.

Egyszerre 1-6 fő játszhat együtt a terepasztalon.

 

Gyerek játék

Szeretnénk lehetőséget biztosítani 14 év alatti gyerekeknek is a játékra és tanulásra. 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel látogathatják a Vezetőállást és a játékban csak folyamatos szülői ellenőrzéssel vehetnek részt. A játékhoz szükséges ajánlott minimum testmagasság 100 cm. Gyerek játék a menetrend szerinti és privát/családi játék keretein belül vehető igénybe.

Napszakok és időjárás

A Vezetőállásban játszhatsz nappali fényben és sötétben egyaránt. Minden személyvagon világítással szerelt, továbbá a közvilágítás is ki van építve. Az időjárás is változik. Általában jó idő van, de előfordul, hogy elered az eső vagy jön egy felhőszakadás, sőt néha a köd is leszáll. Ködös időben történő játék csak tapasztalt helyismerettel rendelkező csapatoknak ajánlott, akik nem először játszanak a vezetőállásban. A ködös játéknak felára van.